Årets viktigaste händelser
i seniorernas tjänst

2021

2021-09-23, SeniorVärldens Strategidag 

Strategidagen för medlemmar

Alla medlemmar hälsas varmt välkomna till SeniorVärldens Strategidag torsdagen den 23 september mellan 10.00-15.30. Vi håller till på Veras Gräsmatta (på Chalmers), vid Stena Center, Läraregatan 3, Göteborg. Anmälan genom att bekräfta medverkan genom e-postutskicket. 

Inför: OBS! Trendspaning. Alla förbereder ett kort anförande om 5 minuter där du berättar om din spaning och motiverar den med något exempel eller artikel inom vårt område.

Läs programmet

 

2021-05-12, Akademiskt webbinarium i samarbete med Chalmers, DEL 2

”Världens bästa boende för seniorer” – goda exempel

Webbinarium hölls den 12 maj 2021 på temat världens bästa boende  för seniorer – goda exempel. Presentationer, diskussioner och framtagande av begreppskarta för vår kommande antologibok. Av upphovstekniska orsaker läggs inga presentationer upp på webben utan hänvisar till filmen vi  från weebinariet som kan ses under Nyheter.

 

2021-05-04, Webbinarium där Liljewall står som värd

Vårda ditt barnasinne!

Tillsammans med SeniorVärlden bjuder vi på Liljewall in dig till ett frukostwebbinarium med fokus på hur boende för äldre kan kombineras med lärmiljöer för unga och därigenom öka livskvaliteten för alla.

Vi lever allt längre och är pigga upp i höga åldrar. Underbart eller hur? Men en åldrande befolkning skapar vissa utmaningar för samhället och en av dessa är ensamheten. Hur möter vi de nya behoven? Kan samspel med barn vara en del av lösningen?

Läs programmet

2021-04-26, Årsmöte SeniorVärlden ideell föreing

Årsmöte

Den 26 april 2021 hålls årsmöte i SeniorVärlden ideell förening. Årsmötet är öppet för föreningens medlemmar i enlighet med utsänd kallelse. För frågor kontakta kansliet.

 

2021-04-15, Akademiskt webbinarium i samarbete med Chalmers

”Världens bästa boende för seniorer” – goda exempel

Inom ramen för vårt antologibokprojekt – ”Världens bästa boende för seniorer, goda exempel” kommer vi nu att anordna ett fantastiskt spännande webbinarium. Välkommen att anmäla dig via anmälningsknappen. Vi ses!

Läs programmet

2021-01-28, Frukostsemiarium/Webbinarium med Camanio som värd

Hur skapar vi trygga, moderna och innovativa bostäder för våra äldre?

Idag står vi inför nya möjligheter och utmaningar med att integrera smart teknik i fastigheter. Hur kan 5G, smart belysning och genomtänkt planlösning skapa bättre förutsättningar för välbefinnande i hemmet?

Camanio och SeniorVärlden bjuder in till ett kostnadsfritt webbinarium. Tillsammans med våra panelgäster diskuterar vi hur välfärdsteknik och fastighetsteknik kan integreras, hur smart teknik kan underlätta vardagen för äldre och vilka digitala förutsättningar som krävs.