Senaste nytt från SeniorVärlden

2021-02-22

Seniorvärldens ordförande Börje Bjelke: Åldrandets största myt 

Åldrandets myt är att det normala åldrandet likställs med sjukdom.

Börje är specialist i geriatrik och professor i geriatrik vid Universitetet i Oslo och har byggt upp geriatriska enheter i Sverige och Norge. Han är sedan 2011 verksam vid en av de två stora minnesmottagningarna vid Oslo Universitetssjukhus.

Läs hela artikeln

 

2021-01-28

Frukostseminarium

Hur skapar vi trygga, moderna och innovativa bostäder för våra äldre? Idag står vi inför nya möjligheter och utmaningar med att integrera smart teknik i fastigheter. Hur kan 5G, smart belysning och genomtänkt planlösning skapa bättre förutsättningar för välbefinnande i hemmet?

Camanio och SeniorVärlden bjöd in till ett kostnadsfritt webbinarium. Tillsammans med våra panelgäster diskuterades hur välfärdsteknik och fastighetsteknik kan integreras, hur smart teknik kan underlätta vardagen för äldre och vilka digitala förutsättningar som krävs.

2021-01-10

Därför är SeniorVärlden viktig

Sveriges befolkning blir äldre, inom 10–15 år kommer en fjärdedel vara över 65 år och före dess behöver hundratusentals nya seniorbostäder byggas. Boendena behöver hålla hög kvalitet i service och utformning och samtidigt vara tillgängliga för både de kapitalstarka och kapitalsvaga i åldersgruppen. Dessa ska också uppfylla de sociala behov som våra seniorer behöver och förtjänar. 

Vill du också engarera dig? Kontakta oss gärna för att se hur vi kan göra något gemensamt!

2021-01-05

Vad är Seniorvärldskonferensen?

SeniorVärldskonferensen samlar Sveriges beslutsfattare, politiker och entreprenörer för att tillsammans diskutera och svara på en av vår tids mest angelägna frågor – hur vill våra seniorer leva och bo? Under en heldag ligger fokus på innovation och lösningar, där praktiska exempel på framgångsrika seniorbostäder från kommuner och näringsliv presenteras och debatteras.

Datum för 2021 års konferens är ännu inte bestämt men jag kan lova att det blir någon form av konferens i år också, säger Petter Ahlström, grundare av SeniorVärlden.

2020-10-17

”Hjälp seniorer att flytta – för deras och andras skull”

Läs debattartikeln om SeniorVärldens krav som publicerades i Svenska Dagbladet 17 oktober 2020.