Senaste nytt från SeniorVärlden

2021-05-12

Summering av ”Världens bästa boende för seniorer”

Anteckningar & rapport

Tack alla som deltagit i våra två webbinarium på temat ”Världens bästa boende för seniorer”. Här kan du läsa anteckningar från dessa möten samt ta del av rapporten.

Läs anteckningarna

Läs Rappporten

 

2021-05-12

Webbinarum Del 2

”Världens bästa boende för seniorer”

Här kan du se webbinariet i repris från  SeniorVärldens och Chalmers gemensamma Expertforum/Frukostseminarium del 2 på temat antologibokprojekt ”Världens bästa boende för seniorer – goda exempel”.

2021-05-08

Nu kan du se filmen från vårt seminarium med Liljewalls

SeniorVärlden tillsammans med Liljewall hade frukostwebbinarium den 4 maj med fokus på hur boende för äldre kan kombineras med lärmiljöer för unga och därigenom öka livskvaliteten för alla. Se det intressanta seminariet.

2021-04-25

SeniorVärldens pris ”Årets prestation”

Ett stort grattis till professor Ingmar Skoog

SeniorVärldens styrelse har beslutat att tilldela professor Ingmar Skoog hedersbetygelsen ”årets prestation” för 2020. Motiveringen lyder;

Prof. Skoog har visat ett mångårigt brinnande intresse för gruppen äldre vuxna både genom sin vetenskapliga verksamhet vilket resulterat i ett stort antal banbrytande publikationer om hur vi kan påverka vår hälsa och funktionsnivå på ett positivt sätt för att få en bättre livskvalité högre upp i åldern. Prof. Skoog har också visat ett stort samhällsengagemang som förespråkare för en svag och marginaliserad grupp medmänniskor som ofrivilligt isolerats från sina anhöriga under den pågående Covid-19 pandemin.

Priset består av en motivering, ett diplom, blommor och en prischeck om   4 000 sek.

2021-04-22

Sehlhall Fastigheter, ny guldmedlem

SeniorVärldens har fått en ny guldmedlem

Sehlhall Fastigheter är Sveriges nya samhällsutvecklare. Vår ambition är att bygga och förstärka landets sociala infrastruktur. Vi skapar och förvaltar moderna, hållbara omsorgsfastigheter med människan i centrum. Sverige står inför demografiska utmaningar och brottas med ett växande underskott av olika samhällsfunktioner, t.ex. förskolor, skolor, grupp- och vårdboenden. Det vill Sehlhall Fastigheter med engagemang, kunskap och erfarenhet bidra till att bygga bort.

 

2021-04-15

Webbinarium Del 1

”Världens bästa boende för seniorer”

Missade du del 1 av SeniorVärldens och Chalmers gemensamma Expertforum/Frukostseminarium på temat antologibokprojekt ”Världens bästa boende för seniorer – goda exempel” ellet du kanske vill se det igen? Här kan du se hela det spännande seminariet!

2021-03-26

Intervju med Sören Runsteen, vice ordförande i SeniorVärlden

Vilka krav och förväntningar på boende har framtidens seniorer i Sverige tror du?

Jag tror det blir mer och mer en önskan att få ett rikare och meningsfullt liv även efter pensionen. Seniorer är piggare, friskare och aktivare nu än vad föräldragenerationen var vid samma ålder. Det gör att vi fortfarande har mycket kvar att ge när vi närmar oss 65 år. Det återspeglas också på vårt boende. Läs hela artikeln

2021-02-22

Seniorvärldens ordförande Börje Bjelke: Åldrandets största myt 

Åldrandets myt är att det normala åldrandet likställs med sjukdom.

Börje är specialist i geriatrik och professor i geriatrik vid Universitetet i Oslo och har byggt upp geriatriska enheter i Sverige och Norge. Han är sedan 2011 verksam vid en av de två stora minnesmottagningarna vid Oslo Universitetssjukhus. Läs hela artikeln

 

2021-01-28

Hur skapar vi trygga, moderna och innovativa bostäder för våra äldre?

Se vårt webinarium om du inte kunde delta på vårt webinarium. Idag står vi inför nya möjligheter och utmaningar med att integrera smart teknik i fastigheter. Hur kan 5G, smart belysning och genomtänkt planlösning skapa bättre förutsättningar för välbefinnande i hemmet?

Camanio och SeniorVärlden bjöd in till ett kostnadsfritt webbinarium. Tillsammans med våra panelgäster diskuterades hur välfärdsteknik och fastighetsteknik kan integreras, hur smart teknik kan underlätta vardagen för äldre och vilka digitala förutsättningar som krävs.

2021-01-10

Därför är SeniorVärlden viktig

Sveriges befolkning blir äldre, inom 10–15 år kommer en fjärdedel vara över 65 år och före dess behöver hundratusentals nya seniorbostäder byggas. Boendena behöver hålla hög kvalitet i service och utformning och samtidigt vara tillgängliga för både de kapitalstarka och kapitalsvaga i åldersgruppen. Dessa ska också uppfylla de sociala behov som våra seniorer behöver och förtjänar. 

Vill du också engarera dig? Kontakta oss gärna för att se hur vi kan göra något gemensamt!

2021-01-05

Vad är Seniorvärldskonferensen?

SeniorVärldskonferensen samlar Sveriges beslutsfattare, politiker och entreprenörer för att tillsammans diskutera och svara på en av vår tids mest angelägna frågor – hur vill våra seniorer leva och bo? Under en heldag ligger fokus på innovation och lösningar, där praktiska exempel på framgångsrika seniorbostäder från kommuner och näringsliv presenteras och debatteras.

Datum för 2021 års konferens är ännu inte bestämt men jag kan lova att det blir någon form av konferens i år också, säger Petter Ahlström, grundare av SeniorVärlden.

2020-10-17

”Hjälp seniorer att flytta – för deras och andras skull”

Läs debattartikeln om SeniorVärldens krav som publicerades i Svenska Dagbladet 17 oktober 2020.